Vegetarische recepten
- Spelt eierkoek met rood fruit spread
- Meestertje geitenkaas en gegrilde groenten
- Roomkaas met Italiaanse kruiden en viooltjes
- Pittige paprika hummus
- Avocadospread met koriander
- Italiaanse frittata met spinazie, geitenkaas en stokbrood
- Spelt granola vlaflip
- Stokbrood met salade halloumi en granaatappel
- Desem Donker met pittige avocadospread
- Kids lunch tapas
- Vlindersandwich
- Crostini met appel en kaneel
- Broodje caprese met mozzarella en cherrytomaat
- Borrelbrood met kaas en rozemarijn
- Meergranenbrood met hüttenkäse, aardbeien en bosbessen
- Hartige wentelteefjes met Italiaanse kruiden, bieslook en kaas
- Brood met gegratineerde geitenkaas, kersenjam en waterkers.
- Suikerbrood met Limoncello-crème en verse aardbeien
- Brood-kaasmuffins
- Wentelteefjes cupcakes
- Broodcroutons
- Desem Wit met paddenstoelensalade
Vlees- en kiprecepten
- Croissant met rucola, brie en Italiaanse kruiden
- Kinderwraps van brood
- Stoere tosti's van desembrood
- Desemsandwich met kip en gegrilde groenten
- Lunch op een stokje
- Pizza-lachebekjes van ciabatta's
- Lunchmuffins met spek en ei
- Hollandse bapao met gekruid rundvlees
- Spaanse broodtapa's
- Krab en kreeft croissant
Crostini met appel en kaneel
Na een mooie herfstwandeling of op een koude winterdag is een lekkere warme lunch natuurlijk wel op zijn plaats. Wat dacht je van deze hartverwarmende crostini met appel en kaneel?
Ingrediënten - 2 pers.
- 1 bruin of wit stokbrood, bv. ons Meester stokbrood
- 50 gr zachte boter
- 1 eetlepel kaneel
- 3 eetlepels suiker
- 2 appels, geschild en geraspt
2 pers.
print
Bereiding
Oven voorverwarmen op 175 °C. Snij het stokbrood schuin in 2 lange plakken van 5 cm dik. Meng de boter met een halve eetlepel kaneel en de suiker. Bestrijk de stokbroodjes aan beide kanten dun met kaneelboter en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de bakplaat in de oven. In 10 min. zijn de crostini goudbruin en knapperig. Meng de rest van de suiker en kaneel met de appelrasp. Bestrijk de crostini met de appel en doe weer in de oven. Begint de appel te kleuren na ongeveer 10 minuten, dan zijn ze klaar!Bron: www.brood.net