Meestertje geitenkaas en gegrilde groenten
Meestertjes zijn krokante meergranenbroodjes vol met zuidvruchten, noten en pitten. De lichtzoete smaak van de zuidvruchten combineert uitstekend met de smaak van gegrilde groenten. Ook geitenkaas en noten zijn een beproefde sensatie. Dit recept heeft dus alles in huis voor een echt genietmomentje. In het zonnetje, aan de keukentafel of op kantoor. Even tijd voor eten, even tijd voor genieten.
Ingrediënten - 2 pers.
- 2 Meestertjes
- 100 gr zachte geitenkaas
- 2 el Griekse yoghurt
- 2 el olijfolie
- 1 teen knoflook
- Verse peterselie
- Peper
- Zout
- ½ courgette
- ½ rode puntpaprika
- 1 bospeen
- Kleine tomaatjes
Bereiding
Snij de courgette in plakken van ongeveer 1/2 cm dik. Leg ze op een schone snijplank. Snij de paprika in dunne reepjes en de bospeen in de lengte in plakken van 2 mm. Verwarm een grillpan op het vuur, leg de groenten erin (eventueel in 2 fases) en grill in een minuut of 5 per kant mooi zacht en gaar en met van die mooie streepjes erop. Prak met een vork de geitenkaas tot fijne kruimels. Doe in een schaaltje en voeg hier de yoghurt en olijfolie aan toe. Pers een teen knoflook uit boven de schaal. Knip de peterselie fijn en voeg samen met een snuf zout en peper toe. Roer tot een gladde geitenkaasspread. Besmeer de Meestertjes met de geitenkaasspread en beleg met de gegrilde groenten.Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met Mind Your Feed.