Hartige wentelteefjes met Italiaanse kruiden, bieslook en kaas
Voor wentelteefjes bestaat eigenlijk geen duidelijk recept. Het is een gerecht dat in verschillende Europese landen voorkomt onder diverse namen. Voor deze hartige variant kun je een willekeurig broodsoort gebruiken, net wat er over is!
Ingrediënten - 2 pers.
- 8 sneetjes oud wit-, bruin- of meergranenbrood
- 1 citroen
- 1 ei
- 1/4 liter melk
- 100 gr geraspte oude kaas
- 2 eetlepels verse Italiaanse kruiden, fijngehakt
- 2 eetlepels bieslook, fijngehakt
- versgemalen peper
- nootmuskaat
- vloeibare margarine
Bereiding
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil er af. Klop in een ondiepe schaal het ei met de melk los. Roer de helft van de kaas met de geraspte citroenschil, Italiaanse kruiden, en 1 eetlepel bieslook erdoor. Voeg zout, peper en een snufje nootmuskaat naar smaak toe. Snijd de sneetjes diagonaal door en wentel ze één voor één door het eimengsel. Leg de sneetjes in de schaal en bedruip ze met de rest van het eimengsel. Laat ze zo ca. 5-10 minuten liggen. Verhit de margarine in de pan en bak 4 stukjes brood in ca. 3 minuten mooi goudbruin en gaar, keer ze halverwege heel voorzichtig met een pannenkoekmes. Leg de wentelteefjes dakpansgewijs op een warm bord en houd ze warm. Bak de andere wentelteefjes op dezelfde manier. Strooi de rest van de kaas en bieslook erover. Serveer de wentelteefjes warm.Bron: www.brood.net