Vegetarische recepten
- Spelt eierkoek met rood fruit spread
- Meestertje geitenkaas en gegrilde groenten
- Roomkaas met Italiaanse kruiden en viooltjes
- Pittige paprika hummus
- Avocadospread met koriander
- Italiaanse frittata met spinazie, geitenkaas en stokbrood
- Spelt granola vlaflip
- Stokbrood met salade halloumi en granaatappel
- Desem Donker met pittige avocadospread
- Kids lunch tapas
- Vlindersandwich
- Crostini met appel en kaneel
- Broodje caprese met mozzarella en cherrytomaat
- Borrelbrood met kaas en rozemarijn
- Meergranenbrood met hüttenkäse, aardbeien en bosbessen
- Hartige wentelteefjes met Italiaanse kruiden, bieslook en kaas
- Brood met gegratineerde geitenkaas, kersenjam en waterkers.
- Suikerbrood met Limoncello-crème en verse aardbeien
- Brood-kaasmuffins
- Wentelteefjes cupcakes
- Broodcroutons
- Desem Wit met paddenstoelensalade
Vlees- en kiprecepten
- Croissant met rucola, brie en Italiaanse kruiden
- Kinderwraps van brood
- Stoere tosti's van desembrood
- Desemsandwich met kip en gegrilde groenten
- Lunch op een stokje
- Pizza-lachebekjes van ciabatta's
- Lunchmuffins met spek en ei
- Hollandse bapao met gekruid rundvlees
- Spaanse broodtapa's
- Krab en kreeft croissant
Roomkaas met Italiaanse kruiden en viooltjes
Wist je dat je (sommige) viooltjes kunt eten? Het toevoegen ervan aan bijvoorbeeld een lekkere roomkaas geeft dit bekende borrelsmeersel direct een bijzonder tintje. Probeer het eens, met dit heerlijke roomkaasrecept…
Ingrediënten - 4 pers.
- brood naar keuze
- 250 gr volle kwark
- 1 el oregano
- 1 el tijm
- 1 el (verse) peterselie
- snufje zout
- olijfolie
- (eetbare) viooltjes*
4 pers.
print
Bereiding
Leg een doek in de kom. Schep de kwark in de doek en hang deze in de kom. Laat de kwark zo’n 3 cm boven de bodem van de kom hangen en bind het doek goed vast, zodat het niet naar beneden kan zakken. Dek de kwark af met het overhangende doek en zet het in de koelkast. Laat nu minstens 2 uur staan; langer mag ook. Schep de kwark uit de doek in een schone kom, meng met de kruiden en voeg een snuf zout toe. Voeg ook ongeveer 2 el olijfolie toe om de roomkaas met Italiaanse kruiden lekker smeuïg te maken. Garneer met de viooltjes.* Vraag de verkoper van de viooltjes of de viooltjes eetbaar zijn.
Bron: www.mindyourfeed.nl