Vegetarische recepten
- Spelt eierkoek met rood fruit spread
- Meestertje geitenkaas en gegrilde groenten
- Roomkaas met Italiaanse kruiden en viooltjes
- Pittige paprika hummus
- Avocadospread met koriander
- Italiaanse frittata met spinazie, geitenkaas en stokbrood
- Spelt granola vlaflip
- Stokbrood met salade halloumi en granaatappel
- Desem Donker met pittige avocadospread
- Kids lunch tapas
- Vlindersandwich
- Crostini met appel en kaneel
- Broodje caprese met mozzarella en cherrytomaat
- Borrelbrood met kaas en rozemarijn
- Meergranenbrood met hüttenkäse, aardbeien en bosbessen
- Hartige wentelteefjes met Italiaanse kruiden, bieslook en kaas
- Brood met gegratineerde geitenkaas, kersenjam en waterkers.
- Suikerbrood met Limoncello-crème en verse aardbeien
- Brood-kaasmuffins
- Wentelteefjes cupcakes
- Broodcroutons
- Desem Wit met paddenstoelensalade
Vlees- en kiprecepten
- Croissant met rucola, brie en Italiaanse kruiden
- Kinderwraps van brood
- Stoere tosti's van desembrood
- Desemsandwich met kip en gegrilde groenten
- Lunch op een stokje
- Pizza-lachebekjes van ciabatta's
- Lunchmuffins met spek en ei
- Hollandse bapao met gekruid rundvlees
- Spaanse broodtapa's
- Krab en kreeft croissant
Pittige tonijnsalade op een zacht puntje
Zachte broodjes gaan heel goed samen met zoete smaken. Zo is het voor veel mensen lastig om een wit zacht broodje met hagelslag te weerstaan. Maar ook dit licht pittige recept met tonijn is niet te versmaden. Blijft alleen de vraag… wit of bruin?
Ingrediënten - 2 pers.
- 2 zachte puntjes wit of bruin
- 1 blikje tonijn (op water, MSC)
- ½ limoen
- ¼ rode peper
- 3 augurken
- 1 el mayonaise
- 1 el Griekse yoghurt
- 1 tl mosterd
- ½ tl cayennepeper
- 1 tl kurkuma
- ½ tl komijn
2 pers.
print
Bereiding
Laat de tonijn uitlekken en doe in een schaaltje. Snij de rode peper en augurken fijn. Voeg toe aan de tonijn. Pers het sap van de ½ limoen uit boven de schaal en schep de mayonaise, Griekse yoghurt en mosterd erbij. Breng de tonijnsalade op smaak met cayennepeper, kurkuma en komijn. Schep goed door en serveer op een zacht puntje.Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met Mind Your Feed.