Vegetarische recepten
- Spelt eierkoek met rood fruit spread
- Meestertje geitenkaas en gegrilde groenten
- Roomkaas met Italiaanse kruiden en viooltjes
- Pittige paprika hummus
- Avocadospread met koriander
- Italiaanse frittata met spinazie, geitenkaas en stokbrood
- Spelt granola vlaflip
- Stokbrood met salade halloumi en granaatappel
- Desem Donker met pittige avocadospread
- Kids lunch tapas
- Vlindersandwich
- Crostini met appel en kaneel
- Broodje caprese met mozzarella en cherrytomaat
- Borrelbrood met kaas en rozemarijn
- Meergranenbrood met hüttenkäse, aardbeien en bosbessen
- Hartige wentelteefjes met Italiaanse kruiden, bieslook en kaas
- Brood met gegratineerde geitenkaas, kersenjam en waterkers.
- Suikerbrood met Limoncello-crème en verse aardbeien
- Brood-kaasmuffins
- Wentelteefjes cupcakes
- Broodcroutons
- Desem Wit met paddenstoelensalade
Vlees- en kiprecepten
- Croissant met rucola, brie en Italiaanse kruiden
- Kinderwraps van brood
- Stoere tosti's van desembrood
- Desemsandwich met kip en gegrilde groenten
- Lunch op een stokje
- Pizza-lachebekjes van ciabatta's
- Lunchmuffins met spek en ei
- Hollandse bapao met gekruid rundvlees
- Spaanse broodtapa's
- Krab en kreeft croissant
Desembrood met paling-teriyaki
Desembrood met een Japans tintje? Geloof ons; dat is een heerlijke verrassende combinatie. Het is een leuk recept voor bij de lunch maar als je kleine stukjes desembrood gebruikt schotel je je gasten ook een bijzonder borrelhapje voor.
Ingrediënten - 4 pers.
- 1 desembrood (naar keuze)
- 400 gr gerookte palingfilet
- 2 dl teriyaki-saus
- 1 el zonnebloemolie
- 1/2 komkommer
- 2 witlof
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 1/2 tl gemberpoeder
4 pers.
print
Bereiding
Verwarm het desembrood in de oven. Snij er 4 plakken van 1 cm dik af. Hak de knoflook en sjalot fijn en fruit deze zachtjes met de zonnebloemolie in een koekenpan. Blus af met de teriyaki-saus en laat even inkoken met de gemberpoeder. Snij de paling in mooie stukjes van 3 à 4 cm en verwarm deze even mee in de saus. De saus mag niet meer koken. Was de komkommer en snij deze in reepjes. Verwijder het kontje van de witlof zodat de blaadjes los vallen. Verdeel de komkommer en witlof speels over het broodje en schep hier bovenop de paling. Extra lekker als je dit gerecht bestrooit met geroosterde sesamzaadjes!Bron: www.brood.net