Vegetarische recepten
- Spelt eierkoek met rood fruit spread
- Meestertje geitenkaas en gegrilde groenten
- Roomkaas met Italiaanse kruiden en viooltjes
- Pittige paprika hummus
- Avocadospread met koriander
- Italiaanse frittata met spinazie, geitenkaas en stokbrood
- Spelt granola vlaflip
- Stokbrood met salade halloumi en granaatappel
- Desem Donker met pittige avocadospread
- Kids lunch tapas
- Vlindersandwich
- Crostini met appel en kaneel
- Broodje caprese met mozzarella en cherrytomaat
- Borrelbrood met kaas en rozemarijn
- Meergranenbrood met hüttenkäse, aardbeien en bosbessen
- Hartige wentelteefjes met Italiaanse kruiden, bieslook en kaas
- Brood met gegratineerde geitenkaas, kersenjam en waterkers.
- Suikerbrood met Limoncello-crème en verse aardbeien
- Brood-kaasmuffins
- Wentelteefjes cupcakes
- Broodcroutons
- Desem Wit met paddenstoelensalade
Vlees- en kiprecepten
- Croissant met rucola, brie en Italiaanse kruiden
- Kinderwraps van brood
- Stoere tosti's van desembrood
- Desemsandwich met kip en gegrilde groenten
- Lunch op een stokje
- Pizza-lachebekjes van ciabatta's
- Lunchmuffins met spek en ei
- Hollandse bapao met gekruid rundvlees
- Spaanse broodtapa's
- Krab en kreeft croissant
Spelt eierkoek met rood fruit spread
Bij de Meesterbakker hebben we naast de naturel variant ook spelt eierkoeken. Beide hebben ze hun eigen smaak. Om deze lekkere en gezonde tussendoortjes om te toveren in een feestje, hebben we een recept voor een frisse rood fruit spread. Dat combineert heerlijk bij de nootachtige smaak van onze spelt eierkoeken.
Ingrediënten - 2 pers.
- Spelt eierkoeken
- 250 gr aardbeien
- 150 gr frambozen
- ½ limoen
- 2 el suiker
- 3 el allesbinder
2 pers.
print
Bereiding
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij in kwarten. Doe in een steelpannetje samen met de frambozen. Pers de ½ limoen uit boven de pan en voeg de suiker toe. Breng het rode fruit aan de kook en laat zachtjes 5 – 10 minuten pruttelen. Roer regelmatig. Zet het vuur uit en gebruik een pureestamper om het fruit te pureren. Verwarm het gepureerde fruit nog een keer en voeg al goed roerend 2 a 3 el allesbinder toe. Laat de rood fruit spread volledig afkoelen en smeer deze op een spelt eierkoek.Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met Mind Your Feed.