Vegetarische recepten
- Spelt eierkoek met rood fruit spread
- Meestertje geitenkaas en gegrilde groenten
- Roomkaas met Italiaanse kruiden en viooltjes
- Pittige paprika hummus
- Avocadospread met koriander
- Italiaanse frittata met spinazie, geitenkaas en stokbrood
- Spelt granola vlaflip
- Stokbrood met salade halloumi en granaatappel
- Desem Donker met pittige avocadospread
- Kids lunch tapas
- Vlindersandwich
- Crostini met appel en kaneel
- Broodje caprese met mozzarella en cherrytomaat
- Borrelbrood met kaas en rozemarijn
- Meergranenbrood met hüttenkäse, aardbeien en bosbessen
- Hartige wentelteefjes met Italiaanse kruiden, bieslook en kaas
- Brood met gegratineerde geitenkaas, kersenjam en waterkers.
- Suikerbrood met Limoncello-crème en verse aardbeien
- Brood-kaasmuffins
- Wentelteefjes cupcakes
- Broodcroutons
- Desem Wit met paddenstoelensalade
Vlees- en kiprecepten
- Croissant met rucola, brie en Italiaanse kruiden
- Kinderwraps van brood
- Stoere tosti's van desembrood
- Desemsandwich met kip en gegrilde groenten
- Lunch op een stokje
- Pizza-lachebekjes van ciabatta's
- Lunchmuffins met spek en ei
- Hollandse bapao met gekruid rundvlees
- Spaanse broodtapa's
- Krab en kreeft croissant
Desem Donker met pittige avocadospread
De zoete, romige smaak van avocado gaat heel goed samen met een van onze donkere desembroden. De knapperige korst is een mooie combinatie met de zachte spread. Snij het brood in lekkere dikke plakken en verwen jezelf met deze heerlijke lunch.
Ingrediënten - 1 pers.
- 1 boterham van ons Desem Donker
- 1/2 avocado
- 1 el kwark of stevige yoghurt
- 1 tl komijn
- 1/2 tl nootmuskaat
- druppel citroensap
- peper
1 pers.
print
Bereiding
Snij de avocado over de lange kant doormidden, draai de kanten in tegengestelde richting en haal 1 helft los. De andere helft - laat de pit erin zitten - dek je af en kun je bewaren in de koelkast. Schep met een lepel het vruchtvlees van de avocado uit de schil en prak dit op een snijplak tot spread. Doe de avocadospread in de kom en doe hier de kwark of stevige yoghurt en een druppel citroensap bij. Breng op smaak met de komijn, nootmuskaat en peper naar smaak. Besmeer de donkere desemboterham rijkelijk met deze spread. Lekker met verse kiemen, een gekookt ei, of bijvoorbeeld met zalm of kipfilet.Bron: www.mindyourfeed.nl