Vegetarische recepten
- Spelt eierkoek met rood fruit spread
- Meestertje geitenkaas en gegrilde groenten
- Roomkaas met Italiaanse kruiden en viooltjes
- Pittige paprika hummus
- Avocadospread met koriander
- Italiaanse frittata met spinazie, geitenkaas en stokbrood
- Spelt granola vlaflip
- Stokbrood met salade halloumi en granaatappel
- Desem Donker met pittige avocadospread
- Kids lunch tapas
- Vlindersandwich
- Crostini met appel en kaneel
- Broodje caprese met mozzarella en cherrytomaat
- Borrelbrood met kaas en rozemarijn
- Meergranenbrood met hüttenkäse, aardbeien en bosbessen
- Hartige wentelteefjes met Italiaanse kruiden, bieslook en kaas
- Brood met gegratineerde geitenkaas, kersenjam en waterkers.
- Suikerbrood met Limoncello-crème en verse aardbeien
- Brood-kaasmuffins
- Wentelteefjes cupcakes
- Broodcroutons
- Desem Wit met paddenstoelensalade
Vlees- en kiprecepten
- Croissant met rucola, brie en Italiaanse kruiden
- Kinderwraps van brood
- Stoere tosti's van desembrood
- Desemsandwich met kip en gegrilde groenten
- Lunch op een stokje
- Pizza-lachebekjes van ciabatta's
- Lunchmuffins met spek en ei
- Hollandse bapao met gekruid rundvlees
- Spaanse broodtapa's
- Krab en kreeft croissant
Borrelbrood met kaas en rozemarijn
Dit borrelbrood met kaas en rozemarijn is van één van onze desembroden gemaakt. Het ziet er niet alleen geweldig uit, maar het smaakt ook heerlijk. Leuk voor bij de borrel of barbecue!
Ingrediënten - 4 pers.
- 1 van onze heerlijke desembroden, bv. ons Pain de Campagne
- reepjes brie*
- 2 eetlepels rozemarijn
- honing
*Je kunt hiervoor elke smeltende kaas gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan ‘gewone’ geraspte kaas, mozzarella, cheddar, Gruyère en Emmentaler. Een mix van verschillende kaassoorten kan natuurlijk ook.
4 pers.
print
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij het brood in met een broodmes tot de bodem. Doe dit voorzichtig en maak plakken van ongeveer twee centimeter breed. Zorg ervoor dat je het brood niet helemaal doorsnijdt, zodat de plakken nog aan de bodem vast blijven zitten. Draai het brood een kwartslag en herhaal het snijden, zodat je vierkantjes krijgt van ongeveer twee bij twee centimeter. Vul de inkepingen met de reepjes brie of kaas/kazen naar wens. Giet een beetje honing over het brood en strooi de rozemarijn erover. Zet het brood in de oven op een stuk aluminiumfolie. Bak het brood 8 tot 10 minuten in de oven.Bron: www.brood.net