Vegetarische recepten
- Spelt eierkoek met rood fruit spread
- Meestertje geitenkaas en gegrilde groenten
- Roomkaas met Italiaanse kruiden en viooltjes
- Pittige paprika hummus
- Avocadospread met koriander
- Italiaanse frittata met spinazie, geitenkaas en stokbrood
- Spelt granola vlaflip
- Stokbrood met salade halloumi en granaatappel
- Desem Donker met pittige avocadospread
- Kids lunch tapas
- Vlindersandwich
- Crostini met appel en kaneel
- Broodje caprese met mozzarella en cherrytomaat
- Borrelbrood met kaas en rozemarijn
- Meergranenbrood met hüttenkäse, aardbeien en bosbessen
- Hartige wentelteefjes met Italiaanse kruiden, bieslook en kaas
- Brood met gegratineerde geitenkaas, kersenjam en waterkers.
- Suikerbrood met Limoncello-crème en verse aardbeien
- Brood-kaasmuffins
- Wentelteefjes cupcakes
- Broodcroutons
- Desem Wit met paddenstoelensalade
Vlees- en kiprecepten
- Croissant met rucola, brie en Italiaanse kruiden
- Kinderwraps van brood
- Stoere tosti's van desembrood
- Desemsandwich met kip en gegrilde groenten
- Lunch op een stokje
- Pizza-lachebekjes van ciabatta's
- Lunchmuffins met spek en ei
- Hollandse bapao met gekruid rundvlees
- Spaanse broodtapa's
- Krab en kreeft croissant
Hollandse bapao met gekruid rundvlees
Een broodje bapao op z'n Hollands? Dat maak je heel eenvoudig zelf. Met witte bolletjes van de Meesterbakker. Lekker bij een uitgebreide lunch, maar kan ook prima als gemakkelijke avondmaaltijd.
Ingrediënten - 4 pers.
- 4 witte zachte bollen
- 50 gr uien
- 1 teentje knoflook
- 100 gr prei
- 250 gr rundergehakt
- 100 gr speklappen
- 1 el gembersap
- 1 tl cajun kruiden
- 2 el zoete ketjap
- 1/2 el azijn
- 2 el tomaten ketchup
- zout en peper naar smaak
4 pers.
print
Bereiding
Doe olie in de pan, bak de speklapjes knapperig en haal ze uit de pan. Bak de ui, en bak het gehakt rul. Blus af met gembersap en azijn. Voeg nu alle overige ingrediënten toe en bak alles kort mee. Breng op smaak met zout en peper. Sudder het vleesmengsel zachtjes droog. Maak van de broodjes een soort soepkom door het midden van het brood aan te drukken. Verdeel de vulling over de 4 broodjes en leg de bovenkant van het broodje er weer op.Bron: www.brood.net