Vegetarische recepten
- Spelt eierkoek met rood fruit spread
- Meestertje geitenkaas en gegrilde groenten
- Roomkaas met Italiaanse kruiden en viooltjes
- Pittige paprika hummus
- Avocadospread met koriander
- Italiaanse frittata met spinazie, geitenkaas en stokbrood
- Spelt granola vlaflip
- Stokbrood met salade halloumi en granaatappel
- Desem Donker met pittige avocadospread
- Kids lunch tapas
- Vlindersandwich
- Crostini met appel en kaneel
- Broodje caprese met mozzarella en cherrytomaat
- Borrelbrood met kaas en rozemarijn
- Meergranenbrood met hüttenkäse, aardbeien en bosbessen
- Hartige wentelteefjes met Italiaanse kruiden, bieslook en kaas
- Brood met gegratineerde geitenkaas, kersenjam en waterkers.
- Suikerbrood met Limoncello-crème en verse aardbeien
- Brood-kaasmuffins
- Wentelteefjes cupcakes
- Broodcroutons
- Desem Wit met paddenstoelensalade
Vlees- en kiprecepten
- Croissant met rucola, brie en Italiaanse kruiden
- Kinderwraps van brood
- Stoere tosti's van desembrood
- Desemsandwich met kip en gegrilde groenten
- Lunch op een stokje
- Pizza-lachebekjes van ciabatta's
- Lunchmuffins met spek en ei
- Hollandse bapao met gekruid rundvlees
- Spaanse broodtapa's
- Krab en kreeft croissant
Pizza-lachebekjes van ciabatta's
Broodje jam, broodje kaas... Maar wat dacht je van een zelfgemaakt pizzabroodje? We gebruikten hiervoor ciabattabroodjes. Lekker, makkelijk en ze laten zich goed omtoveren tot de leukste lachebekjes. Als dat geen leuke lunch is!
Ingrediënten - 4 pers.
- 4 ciabatta’s
- 150 ml tomatensaus/passata
- 1 kleine rode ui
- 1 gele paprika
- 5 champignons
- 12 bolletjes mini –mozzarella
- 8 plakjes salami
- peper
- zout
- 2 tl oregano
- paar blaadjes verse basilicum
4 pers.
print
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de ciabatta’s over de lengte doormidden, zodat je een boven- en onderkant van het broodje hebt. Snij van de bovenkant eventueel nog een klein reepje af zodat het broodje goed stevig blijft liggen. Meng de tomatensaus met de oregano en voeg naar smaak wat peper en zout toe. Schil de ui en snij in dunne ringen. Borstel de champignons schoon en snij in fijne plakjes. Snij de paprika in reepjes. Smeer over elke bodem van de broodjes een laag tomatensaus en beleg met ui, champignons, paprika, plakje salami en halve bolletjes mozzarella. De pizzabroodjes mogen nu op de bakplaat met bakpapier. 10 minuten de voorverwarmde oven in en smullen maar!Bron: www.mindyourfeed.nl