Vegetarische recepten
- Spelt eierkoek met rood fruit spread
- Meestertje geitenkaas en gegrilde groenten
- Roomkaas met Italiaanse kruiden en viooltjes
- Pittige paprika hummus
- Avocadospread met koriander
- Italiaanse frittata met spinazie, geitenkaas en stokbrood
- Spelt granola vlaflip
- Stokbrood met salade halloumi en granaatappel
- Desem Donker met pittige avocadospread
- Kids lunch tapas
- Vlindersandwich
- Crostini met appel en kaneel
- Broodje caprese met mozzarella en cherrytomaat
- Borrelbrood met kaas en rozemarijn
- Meergranenbrood met hüttenkäse, aardbeien en bosbessen
- Hartige wentelteefjes met Italiaanse kruiden, bieslook en kaas
- Brood met gegratineerde geitenkaas, kersenjam en waterkers.
- Suikerbrood met Limoncello-crème en verse aardbeien
- Brood-kaasmuffins
- Wentelteefjes cupcakes
- Broodcroutons
- Desem Wit met paddenstoelensalade
Vlees- en kiprecepten
- Croissant met rucola, brie en Italiaanse kruiden
- Kinderwraps van brood
- Stoere tosti's van desembrood
- Desemsandwich met kip en gegrilde groenten
- Lunch op een stokje
- Pizza-lachebekjes van ciabatta's
- Lunchmuffins met spek en ei
- Hollandse bapao met gekruid rundvlees
- Spaanse broodtapa's
- Krab en kreeft croissant
Broodje caprese met mozzarella en cherrytomaat
Een broodje caprese met mozzarella en cherrytomaatjes is met recht een klassieker te noemen. En met een sneetje van ons Desem Wit als basis wordt het helemaal een feest voor de smaakpapillen. Bovendien is het broodje prachtig om te zien.
Ingrediënten - 4 pers.
- 4 plakken Desem Wit, Obelander of een ander 'stevig' witbrood
- 20 rode cherrytomaatjes, gehalveerd
- 20 gele cherrytomaatjes, gehalveerd
- 20 minibolletjes mozzarella
- 4 blaadjes basilicum
- 3 teentjes knoflook, zeer fijn gesneden
- 120 ml olijfolie extra vierge
- zeezout
- bosui of rucola voor de garnering
4 pers.
print
Bereiding
Smeer twee sneden brood in met knoflookolie. Deze olie maak je door 2 teentjes gehakte of geraspte knoflook te mengen met 100 ml olijfolie. Rooster de broodjes eventueel op de barbecue, grillplaat of in de oven goudbruin. Meng de gehalveerde tomaatjes met de basilicum, mozzarella, zout, knoflook en twee eetlepels olijfolie. Garneer het broodje naar wens met bosui of rucola.Bron: www.brood.net