Stoere tosti's van desembrood
Desembrood... Wist je dat je daar hele stoere tosti's van kunt maken? Bijvoorbeeld met kaas en salami. Of met mozzarella, pesto en rauwe ham. Kies je favoriete desembrood en lekker beleg en beleggen maar!
Ingrediënten - 2 pers.
Stoere tosti met kaas en salami
- 2 sneetjes desembrood
- belegen kaas
- salami, bijv. spiannata romana
- 1 tl sambal
- ketchup naar wens
- paar blaadjes basilicum
- boter
Stoere tosti met kaas, avocado en rode ui
- 2 sneetjes desembrood
- oude kaas
- 1/2 avocado, in plakken
- 1/2 rode ui, in dunne ringen
- 1 el mangochutney
- boter
Stoere tosti met mozzarella, pesto en rauwe ham
- 2 sneetjes desembrood
- 1/2 bol mozzarella, uitgelekt in plakken
- 2 plakken rauwe ham
- 1 el groene pesto
- 1/2 tomaat, zonder zaadjes, in blokjes
- boter
Bereiding
Stoere tosti met kaas en salami
Beleg 1 boterham met de belegen kaas, leg daar de plakken salami op. Smeer wat sambal en druppels ketchup over de salami. Leg de verse basilicum bovenop en doe de tweede boterham erop. Besmeer de bovenkant van de tosti met een dun laagje boter, draai het hele pakket om en besmeer nu ook de andere kant. Laat de tosti in een ijzer in 5 minuten mooi bruin worden.Stoere tosti met kaas, avocado en rode ui
Beleg 1 boterham met de oude kaas, en smeer hier de mangochutney over uit. Heb je geen chutney in huis, dan werkt een beetje abrikozenjam ook prima! Leg daarna de uienringen en plakken avocado er bovenop. Besmeer de bovenkant van de tosti met een dun laagje boter, draai het hele pakket om en besmeer nu ook de andere kant. Laat de tosti in een ijzer in 5 minuten mooi bruin worden.Stoere tosti met mozzarella, pesto en rauwe ham
Besmeer 1 boterham met de groene pesto en leg daar de tomatenblokjes, mozzarella en ham op. Besmeer de bovenkant van de tosti met een dun laagje boter, draai het hele pakket om en besmeer nu ook de andere kant. Laat de tosti in een ijzer in 5 minuten mooi bruin worden.Bron: www.mindyourfeed.nl