Broodsushi
Sushi van brood? Jazeker! Vervang de rijst door een van onze lekkere witbroden, en smullen maar. Dit is een leuk recept voor bij een high tea, als borrelhapje of 'gewoon' eens een andere lunch dan anders. Itadakimasu!
Ingrediënten - 2 pers.
- 8 witte boterhammen zonder korst
- 4 nori vellen van ongeveer 15x20 cm
- 100 gram verse zalm
- 1 lenteui
- 50 ml sojasaus
- 2 el mayonaise
- 1 tube wasabipasta
- 1 sushimatje
Bereiding
Leg een vel nori op het sushi matje, met de lange zijde naar je toe. Leg in het midden van het vel een strook witbrood van 20 cm breed en 10 cm hoog. Bestrijk het brood met wasabi-mayonaise. Meng hiervoor 2 eetlepels mayonaise met een 1 tl wasabi. Leg in het midden van de strook brood de zalm in een strook van ongeveer 1 cm, ook over de hele breedte. Leg naast de zalm een lenteui, ook weer over de gehele breedte. Rol de sushi strak op, bevochtig op het laatst de Nori bovenaan en ‘plak’ de rol daarmee dicht. Vorm op dezelfde manier de andere rollen. Laat de sushi opstijven in de koelkast en snij hiervan mooie plakjes sushi. Serveer met sojasaus en wasabi.Varieer de verschillende rollen met in plaats van de zalm, bijvoorbeeld tonijn, komkommer, paling filet americain of omelet-reepjes.
Bron: www.brood.net