Vegetarische recepten
- Spelt eierkoek met rood fruit spread
- Meestertje geitenkaas en gegrilde groenten
- Roomkaas met Italiaanse kruiden en viooltjes
- Pittige paprika hummus
- Avocadospread met koriander
- Italiaanse frittata met spinazie, geitenkaas en stokbrood
- Spelt granola vlaflip
- Stokbrood met salade halloumi en granaatappel
- Desem Donker met pittige avocadospread
- Kids lunch tapas
- Vlindersandwich
- Crostini met appel en kaneel
- Broodje caprese met mozzarella en cherrytomaat
- Borrelbrood met kaas en rozemarijn
- Meergranenbrood met hüttenkäse, aardbeien en bosbessen
- Hartige wentelteefjes met Italiaanse kruiden, bieslook en kaas
- Brood met gegratineerde geitenkaas, kersenjam en waterkers.
- Suikerbrood met Limoncello-crème en verse aardbeien
- Brood-kaasmuffins
- Wentelteefjes cupcakes
- Broodcroutons
- Desem Wit met paddenstoelensalade
Vlees- en kiprecepten
- Croissant met rucola, brie en Italiaanse kruiden
- Kinderwraps van brood
- Stoere tosti's van desembrood
- Desemsandwich met kip en gegrilde groenten
- Lunch op een stokje
- Pizza-lachebekjes van ciabatta's
- Lunchmuffins met spek en ei
- Hollandse bapao met gekruid rundvlees
- Spaanse broodtapa's
- Krab en kreeft croissant
Lunchmuffins met spek en ei
Wat een verrassing om in je broodtrommel te vinden, deze lunchmuffins! Heb je nog brood van gisteren, dan maakt dat voor dit recept helemaal niets uit. Lekker hartig en makkelijk om te eten. Ook leuk voor de picknick!
Ingrediënten - 0 pers.
- 4 volkoren boterhammen
- 4 eieren
- 4 plakjes ontbijtspek
- 4 cherrytomaatjes
- 1 lente-ui
- verse peterselie
- peper
- boter
0 pers.
print
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij met een scherp mes de korstjes van het brood af. Leg de boterhammen op een schoon werkblad en rol ze met de deegroller plat. Besmeer 1 kant van elke boterham met een laag boter. Druk de boterham met de ingesmeerde kant onder voorzichtig in de muffinvorm. Je hoeft de vorm dus niet in te vetten, het vet zit al aan het brood. Leg in elke lunchmuffin een plakje ontbijtspek. Strooi hier een snuf peper over. Snij de tomaatjes doormidden. Tik voorzichtig in elk van de broodbakjes een ei. Schuif nu de muffinvorm in de voorverwarmde oven en bak de lunchmuffins met spek en ei in 15 minuten af. Het ei is dan gestold en de broodjes zijn lekker knapperig geworden!Bron: www.mindyourfeed.nl