Ingrediënten

Ingrediënten

Wat zijn de ingrediënten van brood?


Waar is brood nu eigenlijk van gemaakt? De hoofdingrediënten zijn bloem, meel of volkorenmeel, water, een rijsmiddel (gist of desem) en bakkerszout. Hieraan kunnen natuurlijk extra ingrediënten worden toegevoegd, zoals zaden, vruchten en/of noten. Hierdoor kan de bakker er lekker op los experimenteren en zo zijn eigen, unieke brood ontwikkelen.

Om bepaalde eigenschappen van een brood te verbeteren, zoals de houdbaarheid of malsheid van het brood, kunnen zogenoemde broodverbetermiddelen worden toegevoegd.

Recept: Desembrood met gamba's,

chorizo, spinazie en paprika-tapenade


Dit recept is heerlijk op donker desembrood. Door de gamba's, chorizo, spinazie en paprika-tapenade waan je je even aan de Méditerranée. Bovendien is het eenvoudig te maken en is het een plaatje op de lunchtafel.
Lees verder
Desembrood met gamba's, chorizo, spinazie en paprika-tapenade