Volkoren-eiersandwiches

Dit is een eiersalade met een verrassende twist van zongedroogde tomaatjes, Parmezaanse kaas en basilicum. Je maakt hem van te voren klaar en neemt hem lekker mee voor de picknick. Smaakt heerlijk op volkorenbrood.

8 sandwiches

Ingrediënten

8 sneetjes fijn donker volkoren
5 eieren
4 gedroogde tomaatjes op olie
2 eetlepels (vers geraspte) Parmezaanse kaas
2 eetlepels fijngehakt basilicum
2-3 eetlepels olijfolie (met truffelaroma)
versgemalen zwarte peper

Bereiding

Kook de eieren in ca. 10 minuten hard, laat ze schrikken en pel ze. Prak de eieren in een diep bord fijn. Snijd de tomaatjes in kleine stukjes en schep ze met de Parmezaanse kaas en het basilicum door de eieren. Roer er zoveel truffelolie door dat een smeuïge salade ontstaat. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat de eiersalade liefst een half uur staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen. Bestrijk 4 sneetjes brood royaal met de eiersalade. Leg de andere sneetjes erop, druk ze lichtjes aan en snijd de sandwiches diagonaal door. Leg de sandwiches op een schaal.

Bereidingstijd: ca. 20 minuten 

Bron: brood.net