Pittige tonijnsalade op een zacht puntje

Zachte broodjes gaan heel goed samen met zoete smaken. Zo is het voor veel mensen lastig om een wit zacht broodje met hagelslag te weerstaan. Maar ook dit licht pittige recept met tonijn is niet te versmaden. Blijft alleen de vraag… wit of bruin?

Ingrediënten:

Voor 2 broodjes.

  • 2 zachte puntjes wit of bruin
  • 1 blikje tonijn (op water, MSC)
  • ½ limoen
  • ¼ rode peper
  • 3 augurken
  • 1 el mayonaise
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 1 tl mosterd
  • ½ tl cayennepeper
  • 1 tl kurkuma
  • ½ tl komijn

Bereiding:

Laat de tonijn uitlekken en doe in een schaaltje. Snijd de rode peper en augurken fijn. Voeg toe aan de tonijn. Pers het sap van de ½ limoen uit boven de schaal en schep de mayonaise, Griekse yoghurt en mosterd erbij. Breng de tonijnsalade op smaak met cayennepeper, kurkuma en komijn. Schep goed door en serveer op een zacht puntje.

Dit recept is ontwikkeld door foodblog Mind Your Feed. Kijk voor meer lekkers op www.mindyourfeed.nl

in...